Blijf op de hoogte:

Contact: 033-7410041

Blogs

Een ideale mix van ervaring, vaardigheden en expertise in een kort-cyclische aanpak als basis voor succes

Thomas Veenhoven
0

In eerder gepubliceerde blogs hebben we de pitstop van Max verstappen geanalyseerd en het geheim achter het succes van de San Antonio Spurs ontrafeld. In beide gevallen gaat het om een optimaal functionerend team, waarbij de teamleden elkaar aanvullen en in hun kracht worden gezet om gezamenlijk een ‘individu-overstijgend’ resultaat neer te zetten. Ook de voetbalwereld zit vol met voorbeelden van echte teamprestaties. Door het wederom ontbreken van het Nederlands mannenelftal op een eindronde blikken wij nogmaals terug op het meest recente succes van Nederland als voetballand, het winnen van het Europees kampioenschap door het Nederlands vrouwenelftal. Een historische teamprestatie! Wat kunnen wij leren van de samenstelling van dit team? En hoe kunnen wij dit toepassen in organisaties?

Ideale mix van ervaring, vaardigheden en expertise als basis voor succes

Together Everyone Achieves More’

 

Wat zijn de aspecten van het ‘ideale’ team?

Als wij het elftal analyseren zijn er een aantal interessante aspecten te onderscheiden waar wij als organisaties van kunnen leren.

Ervaring: Het elftal had een goede balans in ervaring. De ervaren Sherida Spitse (138 interlands) vormden samen, met iets minder ervaren Danielle van de Donk (71 interlands) en de jonge, in verhouding onervaren Jackie Groenen (25 interlands) het middenveld van het elftal. Waarbij het stabiele en ervaren spel van Sherida Spitse en het frisse en energieke spel van Jackie Groenen zorgden voor de juiste balans op het middenveld.

Vaardigheden: Het elftal beschikte over de juiste mix van vaardigheden. In de verdediging complementeerde de kracht van Stefanie van der Gracht het voetballende vermogen van Anouk Dekker. Op het middenveld was er een juiste balans tussen energie, loopvermogen, stabiliteit en kracht. Voorin versterkte de vaardigheden van Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden elkaar. Door creativiteit, doelgerichtheid, snelheid en enthousiasme met elkaar te combineren.

Expertise: De relatief onervaren bondscoach Sara Wiegman speelde zelf 104 interlands voor het Nederlands Elftal. Haar expertise en ervaring als speelster aangevuld met de ervaringen en expertise van Foppe de Haan zorgde voor een succesvolle samenwerking om het gewenste resultaat te behalen.

Hoe ziet het ‘ideale’ team er volgens Bvolve uit?

Hoe ziet het ideale Scrum team eruit?Laten we beginnen bij het eerste aspect: ervaring. Bvolve gelooft dat ervaring en best practices in combinatie met een minder ervaren, energieke en frisse blik leidt tot een optimale aanpak van een bepaald probleem of vraagstuk. Het verbinden van diverse perspectieven en ervaringen kan leiden tot nieuwe inzichten en benodigdheden om de juiste ondersteuning te bieden voor uw organisatie.

Naast ervaring is het belangrijk dat het team beschikt over de juiste vaardigheden. Een juiste mix van vaardigheden zorgt ervoor dat op elk aspect van het probleem of vraagstuk de passende ondersteuning geboden wordt. Bvolve beschikt over een diversiteit aan kennis en vaardigheden en streeft samen met de organisatie in een kort realisatie traject naar een duurzaam resultaat. Wij werken met een energieke kort-cyclische aanpak (scrum) waarin betrokkenheid en kennisoverdracht belangrijk elementen zijn.

Als laatste is het belangrijk dat het team beschikt over de juiste expertises. Een greep uit onze solutions en vakgebieden, bijvoorbeeld op het gebied van architectuur, lean management, agile, project- & proces- management, datamanagement en business rules management biedt Bvolve de mogelijkheid om een gerelateerd probleem of vraagstuk vanuit een multi-disciplinaire perspectief te analyseren. Hierdoor kan er tegelijkertijd passende ondersteuning geboden worden op diverse aspecten in de organisatie.

Succesvol zijn net als de Oranje Leeuwinnen?

De Bvolve Business Accelerator is dé manier om, net als het Nederlands vrouwenelftal, in korte tijd een succesvol resultaat te behalen. Een team van Bvolve consultants streeft samen met uw medewerkers tijdens een kort traject naar concrete oplossingen en resultaten voor uiteenlopende uitdagingen. De mix van ervaring, vaardigheden en expertises leiden net zoals bij de Oranje leeuwinnen tot de juiste balans in het team. Mocht u meer willen weten over het succes van onze aanpak lees dan onze klantcases van het GBT en de Nierstichting.

Wilt u net als de Oranje Leeuwinnen in korte tijd een succesvol resultaat behalen. Neemt u dan contact op met Rens de Langen of Thomas Veenhoven en maak kennis met de aanpak, successen en mogelijkheden van de Bvolve Business Accelerator.

Enterprise Architectuur, Scrumteams, BPM, BPMN, Scrum