Blijf op de hoogte:

Contact: 033-7410041

Blogs

Met innovatieve ICT een nieuwe reputatie opbouwen

Claudia Beemster
0

Na twee jaar voorbereiding staan we aan de vooravond van de implementatie van een nieuw ICT-systeem voor een middelgrote uitvoeringsorganisatie. We willen allemaal dat met de nieuwe ICT, het werken binnen de organisatie wordt vergemakkelijkt en geüniformeerd, maar ook zodanig wordt verbeterd qua informatievoorziening en risicogericht werken dat de reputatie van ‘partij om rekening mee te houden’ wordt versterkt.

Dat lukt niet zo lang de professionals van de organisatie niet geloven in de mogelijkheden van de nieuwe ICT en de verplichting om op een andere manier te gaan werken. Extra complicatie is dat de organisatie uit verschillende bloedgroepen bestaat die zichzelf als onderling zeer verschillend zien, met een eigen werkwijze.

Duidelijk was dat de lijnmanagers en professionals moesten ervaren hoe belangrijk het is om NU tijd te steken in iets dat zich over 2 jaar terugbetaalt. En dat het bovendien de investering waard is om nu productiederving te hebben.

We zijn ruim 2 jaar geleden gestart met een planmatige inrichting voor de oplevering van onze resultaten.Gaandeweg zijn we, gedwongen door de dynamische omgeving en, de vele afhankelijkheden (van o.a. een reorganisatie), steeds meer agile te gaan werken. Op die manier konden we snel inspelen op eigen ervaringen en nieuwe informatie van buiten het programma waardoor continue waarde wordt geleverd aan de organisatie.

In een serie korte verhalen willen we ervaringen met jullie delen over wat zich binnen en buiten het ontwikkeltraject heeft afgespeeld om het beoogde resultaat voor te bereiden. Hoe krijg je die, toch wel eigenwijze, professionals overtuigd om mee te denken en mee te willen veranderen?

Unknown-1.png


Vragen of meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met de schrijvers van deze blog: Jens Goossens & Claudia Beemster