Blijf op de hoogte:

Contact: 033-7410041

Blogs

Bvolve Blogs

09 05 '18

Aan de slag: Het temmen van de AVG tijger

In de zomer van vorig jaar kwam ik op het terras met twee bekenden in gesprek over de General Data Protection Regulation (GDPR), ook wel bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het ging er toen globaal over wat dit zou kunnen betekenen en of men er al mee bezig was. Dat laatste was zeker nog niet het geval. Recentelijk liep ik een van die bekenden tegen het lijf waarbij hij ...

05 04 '18

4 Voordelen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming

In de vorige twee blogs is ingegaan op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) / General Data Protection Regulation (GDPR) en is via een stappenplan van Bvolve laten zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je op een correcte manier met persoonsgegevens omgaat en jouw organisatie AVG ready is. Wellicht dat je de indruk hebt gekregen dat de AVG een vermoeiende exercitie is, die enkel het ...

05 04 '18

7 stappen om te voldoen aan de nieuwe privacywet: AVG

Zoals in de introductie van de blogserie is aangegeven, heeft Bvolve een stappenplan bedacht die doorlopen kan worden om aan de nieuwe privacywet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ook wel General Data Protection Regulation(GDPR) te voldoen. De volgende 7 stappen helpen organisaties in hun voorbereiding, beginnend bij bewustwording van medewerkers.

05 04 '18

Wat is de Algemene Verordening Gegevensbescherming?

In de huidige samenleving is privacy een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Iedereen zegt gesteld te zijn op zijn of haar privacy. Maar wat is privacy nog in deze tijd? Tegenwoordig verzamelen organisaties steeds meer informatie over je om je beter van dienst te kunnen zijn. Maar wat doen deze organisaties met deze informatie over jou? En hebben ze deze informatie wel echt nodig? De nieuwe ...

15 02 '18

De rol van data bij digitalisering

Disruptie en digitalisering is waar menig organisatie zijn strategie op wil richten. Gartner voorspelde dat in 2020 75% van de organisaties op enigerwijze met digitalisering bezig is. Sterker, om nog even bij Gartner te blijven: “Data management continues to be central to the move toward digital business”. Wij geven hier het verband tussen serieus datamanagement en succesvolle digitalisering.  

21 12 '17

De nieuwe privacywetgeving: GDPR/AVG

GDPR lijkt een feestje voor overheidsinstellingen. Mede daarom laat het bedrijfsleven de publieke sector op zich uitlopen. In stijl met de oude Wet Bescherming Persoonsgegevens. Een ondernemer gaat nou eenmaal met nog meer tegenzin extra administratieve lasten aan. En als je bijvoorbeeld van de NVWA vier uur de tijd krijgt voor Track&Trace van je productieketen, heb je zo je prioriteiten. Bij een ...

09 10 '17

8 Stappen om te nemen in respons op de GDPR

In de vorige blog in deze reeks heb ik beschreven wat de verschillen zijn tussen de EU General Data Protection Regulation (GDPR) en de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De GDPR treedt in werking op 25 mei 2018 en heeft uitgebreide gevolgen als het gaat om governance, risk & compliance. De wetgeving dwingt organisaties na te denken over de manier waarop ze omgaan met persoonlijke, ...

02 10 '17

Wat verandert er met de komst van GDPR t.o.v. de Wbp

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) oftewel de implementatie van de General Data Protection Regulation (GDPR) treedt over een jaar in werking. De AVG gaat de huidige wetgeving omtrent persoonsgegevens, de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), vervangen. In deze eerste blog van een reeks leest u kort wat de Wet bescherming persoonsgegevens en de Algemene Verordening ...

29 09 '17

Wat zijn de gevolgen van de GDPR?

Om online tracking aan te pakken is in 2009 Europese regelgeving omtrent cookies ingevoerd.  Internetgebruikers moesten de mogelijkheid te krijgen zich te weren tegen online tracking. Uiteindelijk kwam er alleen een cookiemuur en was er weinig mogelijkheid om je als gebruiker daadwerkelijk te weren tegen cookies. Is dat met de algemene verordening gegevensbescherming (AVG, internationaal benoemd ...

02 03 '17

Duurzaam bouwen aan processen – Het bewoonbaar houden 5/5

Van Bestemmingsplan naar Vinex wijk Zoals in de vorige blogs van de blogserie reeds aangegeven is het ‘proces’ voor het bouwen van een succesvol en duurzaam proceshuis erg belangrijk. Als het huis eenmaal afgewerkt en opgeleverd is het tijd om het ‘bewoonbaar te houden.