Blijf op de hoogte:

Contact: 033-7410041

Blogs

Waarom elk bedrijf een digitaal business transformatieteam nodig heeft.

Digitale transformatie is een containerbegrip waarmee we de digitale groeispurt die onze wereld momenteel maakt mee proberen te vatten. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Wij geloven dat je hiervoor een visie op digitale business transformatie moet ontwikkelen: een duidelijk beeld bij wat digitale transformatie betekent voor de organisatie gekoppeld aan heldere ambities. Dit begint allemaal bij digitaal leiderschap: het nemen van de verantwoordelijkheid voor het vormen van een ‘digitale visie’.

Succesvol digitaal transformeren?

Zorg voor een heldere toekomstvisie vanuit de top en een cross-functioneel transformatieteam. Wij geloven dat het digitaal transformeren van organisaties meer is dan het implementeren van een nieuw informatiesysteem of het digitaliseren van een proces. Het is een strategische opdracht die het hart van organisaties raakt en dus de verantwoordelijkheid is van het leiderschap in de organisatie, ongeacht de samenstelling van de C-suite. 84% van alle digitale business transformaties mislukken. Een heldere visie op digitale transformatie en een duidelijke veranderopdracht zijn dan ook belangrijke ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie van een organisatie.

 

Het ideale team

Daarnaast is het van groot belang om met een cross-functioneel team te werken aan een digitale transformatie. Dit team zorgt ervoor dat visie en strategie concreet gemaakt worden, dat veranderingen in samenhang worden doorgevoerd en dat er tegelijkertijd ruimte is voor experimenteren. Wij schetsten ons ideale digitale business transformatieteam. In onderstaand diagram vervult elk teamlid een specifieke functie en is elk teamlid gekoppeld aan een specifieke fase in het digitale business transformatieproces.

Hoe begin je met een digitale transformatie

 

Digitale business transformatie is een epische reis. Reis mee!

Stefan, Peter en Anouk ontmoeten elkaar tijdens een werklunch in de bedrijfskantine. Ze bespreken de opdracht die ze van hun voltallige directie hebben ontvangen: we moeten ‘iets gaan doen met digitale transformatie’. Stefan werkt direct samen met het topmanagement als strategisch adviseur. Peter moet als programmamanager een veranderprogramma gaan stroomlijnen en Anouk is als architect verantwoordelijk voor het verschaffen van inzicht in de opbouw van de organisatie. Tijdens de lunch wordt het duidelijk: wij gaan de digitale business transformatie van onze organisatie waarmaken!

De functies bij een succesvolle digitale transformatie 

 

Samen aan de slag! Maar: gevaar ligt op de loer...

Stefan, Peter en Anouk plannen samen een eerste afspraak om de eerste stappen te zetten om de digitale visie van hun organisatie te vormen. Volgende week staat er een workshop met het voltallige managementteam gepland. De tijd dringt, maar voor Stefan en Anouk is dit hun eerste digitale business transformatie, zelfs Peter is nog een greenhorn, al heeft hij wel wat meer ervaring. Peter loopt na de lunch terug naar zijn bureau en denkt daarbij terug aan die conservatievelingen, fashionistas en beginners die hij in eerdere digitale business transformaties is tegengekomen waardoor het goed mis ging. Peter houdt zijn hart vast…

Welke rollen zijn nodig bij Digitale Transformatie

 

Volg het digitale transformatieproces op de voet met Bvolve

De komende weken zullen wij regelmatig updates omtrent het digitale avontuur van Stefan, Peter en Anouk delen. Hierbij geven wij je inzicht in wat er nodig is voor een succesvolle digitale business transformatie. Je ontvangt concrete tips, gericht op de opdracht van elk specifiek teamlid. Wil je ook bijdragen aan de blogreeks het digitale transformatieproces? Vul dan de onderstaande twee vragen in over het transformatieproces van jouw organisatie. 


digitalisering, digitale transformatie, Digitale Business Transformatie, Wat is er nodig voor digitalisering?, welke rollen zijn er nodig voor digitalisering, business transformatie