Blijf op de hoogte:

Contact: 033-7410041

Blogs

Wat heeft u gemist tijdens het Agile Portfolio Management Event?

Michael Meier
0

Op 16 februari 2017 organiseerde Bvolve met veel succes het Agile Portfolio Management event. Onder leiding van de consultants Mathilde Tempert en Michael Meier werden de deelnemers in één ochtend op interactieve wijze meegenomen in de ontwikkelingen omtrent Agile Portfolio Management. Er waren bedrijven uit diverse sectoren aanwezig zoals verzekeraars, banken maar ook overheidsinstellingen. Door de diversiteit en het verschil in volwassenheid qua kennis was het interessant om de verschillende aanpakken en ervaringen op het gebied van Agile en Portfolio Management te ervaren.

agile2-1.png     agile3-1.png

Tijdens het event zijn we naast een stukje theorie en begripsvorming ingegaan op verschillende uitdagingen omtrent Agile Portfolio Management en hoe je hier als organisatie mee om zou kunnen gaan. Hierbij kwam naar voren dat veel organisaties worstelen met dezelfde problematiek:

  • Hoe ga je van traditioneel Portfolio Management naar Agile Portfolio Management. Hoe pak je dat aan en hoe krijg je iedereen mee?
  • Een goede strategie en duidelijke doelen zijn onmisbaar. Vaak ontbreekt het daar nog aan. Een goede vertaling van strategie naar operatie.
  • Wat is de juiste manier van prioriteren?
  • Hoe zorg je voor meer samenhang in de verschillende Agile teams?

Naast de uitdagingen hebben we kort gekeken naar diverse raamwerken om het Agile gedachtegoed op te schalen. Welk raamwerk past het best bij welke organisatie? In de praktijk zien we organisaties vaak afgeslankte vormen van de raamwerken toepassen of zelfs een combinatie van verschillende raamwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een combinatie van het SAFe raamwerk met het Spotify model.

Elke organisatie is uniek qua grootte, marktdynamiek en cultuur waardoor elke organisatie een eigen manier van werken hanteert. Het vinden van het juiste raamwerk is hierbij ook een iteratief proces. Op basis van aannames probeer je veranderingen uit, welke je evalueert om er weer van te leren en continu te verbeteren.

agile4-1.png     agile5.png

We hebben de ochtend afgesloten met het stellingenspel, waar deelnemers de ruimte kregen om met elkaar te discussiëren en ervaringen uitwisselen aan de hand van verschillende stellingen. Al met al vonden wij het een erg geslaagd event en kijken we uit naar het volgende Agile Portfolio Management event!

 

Unknown-3.png

 

Meer weten?

Heeft dit onderwerp je aandacht getrokken? Kijk dan voor meer informatie over onze aanpak op Agile Portfolio Management op onze website of neem contact op met Mathilde Tempert.

 

Auteurs: Michael Meier en Marleen Bax 

 

New Call-to-action

 

Agile, Agile Portfolio Management