Blijf op de hoogte:

Contact: 033-7410041

Blogs

Vijf lessen van Dafne Schippers voor succesvolle Digitale Business Transformaties

Dafne Schippers heeft wederom een historische medaille in de wacht gesleept! Niet de eerste en hoogstwaarschijnlijk niet de laatste. Ik ben ervan overtuigd dat organisaties veel kunnen leren van topsporters als Dafne Schippers wanneer het aankomt op business transformaties. In deze blog geef ik graag een aantal manieren waarop van Dafne geleerd kan worden zodat u met uw volgende business transformatie ook een podiumplek scoort!

 

dafne2.jpgVind de juiste balans voor duurzaam succes

“Ik vind het belangrijk dat ik en mijn team proberen om een zo goed mogelijke balans te vinden tussen rust, training en vrije tijd.”

Een goede balans is essentieel voor business transformaties. Stel concrete doelen voor de korte termijn, maar denk daarbij ook aan het realiseren van wendbaarheid voor de lange termijn. Alleen met de juiste balans in korte en lange termijn doelen kan duurzaam succes bereikt worden. Zo liet Dafne in 2015 een wedstrijd in Zurich aan zich voorbijgaan in verband met een opkomende voetblessure, om een paar dagen later in optimale conditie aan de startblokken te verschijnen (en zelfs eerste te worden!) Naast de doelen, moet ook de werkwijze gebalanceerd zijn. Enerzijds om met explosieve inspanning tot resultaten te komen, anderzijds om de organisatie de tijd te gunnen voor rust en herstel zodat de gerealiseerde veranderingen kunnen landen in de organisatie.

 

Creëer de juiste prestatievoorwaarden

Sprongkracht, explosiviteit, buikspierenkracht en krachttraining. Een intensieve week in het trainingsschema van Dafne bevat slechts één rustdag en kan samengevat worden als eat, sleep, train, repeat. Daarnaast is een streng dieet medebepalend voor haar prestaties.

De topprestaties van Dafne vergen een leefstijl waarbij alles in het teken staat van de sport. En nee, dit is niet de meest sexy kant van het sportersbestaan, maar onmisbaar om topprestaties te leveren! Binnen business transformaties zijn dergelijke randvoorwaarden – of transformatie capabilities – van groot belang. Daarnaast zijn het juist ook de business transformaties die ervoor zorgen dat deze capabilities verder ontwikkeld kunnen worden. Behalve digitale capabilities zijn dit ook capabilities zoals Enterprise Architectuur, Business Process Management en (Applicatie) Portfolio Management. Besef dat deze capabilities geen doel op zichzelf zijn, maar van grote waarde zijn om de topprestaties binnen een business transformatie te bewerkstelligen!

 

dafne.jpgDe eerste klap is een daalder waard

“Een stabiele start is misschien nog wel belangrijker dan af en toe eens een goeie start.”

Een goede start maakt het verschil tussen succes of falen. Het is niet voor niets dat Dafne zich daar een groot deel van haar trainingsseizoen op focust. Ook voor business transformaties geldt dat een goede start het verschil kan maken. Helder communiceren over de gestelde doelen en het beoogde toekomstperspectief en het actief betrekken van stakeholders zijn hiervoor essentieel. Dat geldt voor de ‘kick-off’ van de transformatie als geheel, maar ook voor de individuele werkpakketten. Leren van de lessen uit het verleden en goed zicht krijgen op de transformatiecontext van de organisatie helpt om oude patronen en valkuilen te herkennen en langlopende knelpunten op te lossen. Zelf mee aan de slag? Vul in slechts enkele minuten de enquete in en kom erachter hoe jouw organisatie ervoor staat ten opzichte van anderen.

 

Maak complexiteit behapbaar door structuur en focus

“Mijn geheim voor succes is mijn kwaliteit om focus te behouden. Ik heb de focus gehouden en wist dat niks onmogelijk was. Ik ga met dezelfde instelling naar de 200 meter. Race voor race."

Business transformaties zijn complex door de grote hoeveelheid stakeholders en complexe ontwerpvraagstukken. Hoe complex een transformatie ook is, het fundament voor succes is om deze complexiteit behapbaar te maken en focus aan te brengen in de activiteiten die binnen beperkte tijd en met beperkte resources kunnen worden uitgevoerd. Deze focus is een grote uitdaging voor veel organisaties. Juist doordat alles via de processen of informatievoorziening met elkaar samenhangt, zie ik organisaties overal tegelijk mee starten. Overal tegelijk op wíllen focussen, oftewel nergens echt op kúnnen focussen. Dit leidt tot gefragmenteerde initiatieven waarbij gerealiseerde waarde lang op zich laat wachten. Breng structuur aan in het onderhanden werk en verleg de focus van werkpakket naar werkpakket. Kies bewust waar je begint (en waar dus nog niet). Hiermee wordt complexiteit behapbaar en kan de transformatie stapsgewijs worden uitgevoerd.

 

Faciliteer leiderschap voor topprestaties

“Als coach is het vooral aan mij om het proces te blijven bewaken, maar atleten moeten zelfstandig zijn en zelf goede keuzes leren maken.”

Of het nu de 200 meter sprint of een business transformatie betreft, het daadwerkelijk neerzetten van topprestaties is mensenwerk. Juist daarom is het van belang om op de juiste manier mensen te faciliteren om tot deze prestaties te komen. Business transformaties hebben leiders nodig die mensen weten mee te nemen en hun creativiteit en talent weten te ontplooien. Zoals Bart Bennema aangeeft, ‘is het daarbij belangrijk dat atleten leren dat ze mogen falen’. Dat geldt ook in zekere mate voor betrokkenen in een business transformatie. Geleerde lessen vergroten immers het transformatiepotentieel van een organisatie. Daarbij past een cultuur waarin innovatie, ondernemerschap en lef gewaardeerd worden en iteratieve werkwijzen worden omarmd. En tenslotte een cultuur waarin successen gevierd worden! Al blijkt dat iets waar zelfs Dafne nog stappen in kan zetten.

Onze solution voor Digitale Business Transformatie is geënt op de hierboven beschreven lessen. Dit omdat wij geloven dat het realiseren van een business transformatie een topsportersmentaliteit vergt. Meer weten of vragen? Stuur dan een mail naar b.beuger@bvolve.nl of kom naar het Bvolve event op 15 september.

 

schippers-moet-genoegen-nemen-met-zilver-olympische-200-meter.jpg 
Foto: nu.nl 
“Als je ervoor gaat, dan wil je een prestatie van wereldformaat neerzetten. Tuurlijk, je wilt gewoon winnen!”

 

 

Doe mee en ontvang het onderzoeksrapport Digitale Business Transformatie

Vul in een paar minuten onze survey in en ontvang na afloop het onderzoeksrapport met bevindingen. Deze helpen u om zicht te krijgen op transformatie context van uw organisatie en die van anderen. Dit helpt u weer een stap verder met uw eigen digitale business transformatie! 

 Vul de enquete in

 

Geïnteresseerd?

Bvolve biedt een krachtige Digitale Business Transformatie oplossing die erop gericht is om met uw organisatie tot duurzame innovatie te komen. Wij gaan graag met u in gesprek om te zien wat onze Digitale Business Transformatie oplossing voor úw organisatie kan betekenen. Neem gerust contact op met Matthijs Scholten. consultant bij Bvolve.

 

New Call-to-action

 

Digitale Business Transformaties, Digitale Business Transformatie, Dafne Schippers